bewaar
Bietensap maken
Bietensap maken
bewaar

Bietensap maken

Vandaag is rood de kleur van je sapje! Deze bietensap krijgt zijn dieprode kleur door, hoe kan het ook anders, de rode biet.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

2 porties

250 g

rauwe rode bieten

125 g

friszoete appels

Dit heb je nodig

  • sapcentrifuge

  • trechter

  • glazen fles

Vandaag is rood de kleur van je sapje! Deze bietensap krijgt zijn dieprode kleur door, hoe kan het ook anders, de rode biet.

Aan de slag

1

Boen de bieten schoon en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de appels in kwarten, je hoeft ze niet te schillen. Doe de bieten en appels in delen in de sapcentrifuge. Vang de sap op.

2

Schenk het sap met behulp van een trechter in een glazen fles en bewaar tot 1 week gekoeld.

combinatietipLekker te combineren met komkommer, gember, of rood fruit.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietensap maken

Vandaag is rood de kleur van je sapje! Deze bietensap krijgt zijn dieprode kleur door, hoe kan het ook anders, de rode biet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig