bewaar
Kikkererwtenstoof met spinazie
Kikkererwtenstoof met spinazie
bewaar

Kikkererwtenstoof met spinazie

Vegetarische stoof maken? Met kikkererwtenstoof zit je altijd goed.

20 min. bereiden
4 min. oventijd
20 min. wachten
pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote uien

30 g

verse gember

4 tenen

knoflook

400 g

winterpeen

3 el

zonnebloemolie

2 tl

kurkuma

½ tl

chilivlokken

400 g

kikkererwten in blik

400 g

tomatenblokjes in blik

240 g

naanbroden

400 g

verse spinazie

200 ml

volle yoghurt

Dit heb je nodig

  • braadpan

Vegetarische stoof maken? Met kikkererwtenstoof zit je altijd goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, gember, knoflook, wortel, kurkuma en chilivlokken 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe aan het uimengsel. Vul het blik van de tomaten met water en voeg het water toe (per 4 personen). Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven met het deksel half op de pan. Haal het deksel eraf en stoof nog 10 min.

4

Bak ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven af.

5

Roer de spinazie in delen door de kikkererwtenstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kikkererwtenstoof over de borden. Serveer met de yoghurt en het brood.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kikkererwtenstoof met spinazie

Vegetarische stoof maken? Met kikkererwtenstoof zit je altijd goed.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig