Klop de roomboter (op kamertemperatuur) in een mengkom 2 min. met een handmixer op de hoogste stand.
Schraap de zijkanten van de kom schoon, voeg de halfvolle melk en de anijsstaafjes toe en klop op hoge snelheid 10 min. tot de boter luchtig en licht van kleur is.
Doe de anijsboter in een schaaltje en bestrooi met de pure hagelslag. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Anijsboter
Met opgeklopte anijsboter op een beschuitje begin je Eerste Paasdag meteen goed.
- serveertipLekker met scones.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Anijsboter
Met opgeklopte anijsboter op een beschuitje begin je Eerste Paasdag meteen goed.

bijgerecht
8 personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop de roomboter (op kamertemperatuur) in een mengkom 2 min. met een handmixer op de hoogste stand.
Schraap de zijkanten van de kom schoon, voeg de halfvolle melk en de anijsstaafjes toe en klop op hoge snelheid 10 min. tot de boter luchtig en licht van kleur is.
Doe de anijsboter in een schaaltje en bestrooi met de pure hagelslag. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
serveertip:Lekker met scones (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193689).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
250 ongezouten roomboter
2 el halfvolle melk
6 anijsstaafjes
1 tl pure hagelslag