bewaar
Kimchi stew
Kimchi stew
bewaar

Kimchi stew

Kimchi stew, ook wel kimchi jjigae genoemd, is een Koreaanse favoriet. Goed nieuws: met dit recept hoef je niet naar Korea te reizen om deze heerlijke stoof te proeven.

35 min. bereiden
20 min. wachten
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

norivellen

5

bosuitjes

1

kippenbouillonblokje

400 ml

water

1

middelgrote ui

375 g

schouderkarbonaden

480 g

kimchi in blik

2 el

zonnebloemolie

1 el

gochujang

1 el

rijstazijn

1 el

kristalsuiker

1 tl

chilivlokken

2 tl

sojasaus

300 g

witte rijst

375 g

tofu

Kimchi stew, ook wel kimchi jjigae genoemd, is een Koreaanse favoriet. Goed nieuws: met dit recept hoef je niet naar Korea te reizen om deze heerlijke stoof te proeven.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, rooster de norivellen aan beide kanten 30 sec. en doe ze in een steelpan. Snijd ⅕ van de bosuitjes grof. Doe de gesneden bosui met het bouillonblokje en water bij de norivellen in de pan en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd ⅖ van de bosuitjes in stukken van 2 cm, ook het groen. Snijd de schouderkarbonades in stukken van 2 cm. Haal de kimchi uit de blikken, maar bewaar 3 el (per 4 personen) van het vocht.

3

Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui met de karbonade en kimchi 10 min. op middelhoog vuur. Zeef ondertussen de bouillon.

4

Voeg de stukken bosui, bouillon, gochujang, rijstazijn, suiker, chilivlokken, sojasaus en kimchivocht toe aan de karbonade, meng en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.

5

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

6

Snijd ondertussen de tofu in de lengte doormidden. Snijd de helften in de breedte in plakken van 1 cm.

7

Verdeel de tofu in 2 rijen over de kimchi stew, leg de deksel weer op de pan en laat nog 5 min. stoven.

8

Snijd ondertussen de rest van de bosuitjes fijn. Bestrooi de stoof met bosui en serveer met de rijst.

achtergrondinfoKimchi stew, ook wel ‘Kimchi-jjigae’ genoemd, is een van de populairste stoofgerechten in Korea. Het hoofdingrediënt is kimchi, een Koreaans bijgerecht van gefermenteerde groenten, meestal kool, en pepers. Kimchi-jjigae wordt vaak gemaakt met varkensvlees maar ook met rundvlees of tonijn uit blik. Het wordt gegeten met rijst.
bewaartipDe bouillon is van tevoren te maken. Afgedekt in de koelkast blijft het 5 dagen goed. In de vriezer 3 maanden.
vegatipVoor een vegetarische variant kun je de schouderkarbonades vervangen door shiitake-paddenstoelen en het kippenbouillonblokje door een vegetarisch bouillonblokje. Zorg er dan wel voor dat je vegetarische kimchi gebruikt, van Kesbeke of Smaakt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kimchi stew

Kimchi stew, ook wel kimchi jjigae genoemd, is een Koreaanse favoriet. Goed nieuws: met dit recept hoef je niet naar Korea te reizen om deze heerlijke stoof te proeven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig