Ananasbavarois
Ananasbavarois
bewaar
bewaar

Ananasbavarois

Ieder diner verdient een knallend eind, toch? Deze ananasbavarois met vanille en steranijs steelt geheid de show.

30 min. bereiden
3 uur wachten
4waarderingen

Aan de slag

1

Week de gelatine in koud water. Splits ondertussen 1 ei (per 6 personen, het eiwit wordt niet gebruikt). Doe de dooier met de rest van de eieren en de suiker in een hittebestendige kom. Verhit au bain-Marie terwijl je met de handmixer de eieren in 5 min. schuimig klopt. Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot het eimengsel is afgekoeld.

2

Doe de gelatine met het water in een kleine steelpan en verwarm tot de gelatine is opgelost. Zorg ervoor dat het niet kookt. Roer de gelatine met een garde door het eimengsel.

3

Klop de slagroom lobbig en spatel erdoor. Verdeel het bavaroismengsel over de kommetjes, dek af en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

4

Snijd ondertussen de ananas fijn. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de ananas, het vanillemerg, de steranijs en rietsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en laat afkoelen in een kom. 

5

Dompel de vormpjes kort in heet water, ga met een mesje langs de rand en stort de bavarois op bordjes. Verdeel de gekonfijte ananas erover.

algemeenIn ananas zit het een enzym dat bromelaïne heet. Dat breekt eiwitten af en zorgt ervoor dat gelatine of agar agar zijn bindende werking niet kan doen. Door het verhitten van ananas verandert de samenstelling iets waardoor de werking van het enzym iets verzwakt. Maar na onze testen bleek de gelatine nog steeds niet goed te binden in de bavarois. Daarom ontwikkelden we ananasbavarois met ananas erop in plaats van erdoor. Ook heel lekker!
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ananasbavarois

Ieder diner verdient een knallend eind, toch? Deze ananasbavarois met vanille en steranijs steelt geheid de show.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig