Volkorenwrap met kip, venkel en sinaasappel
Volkorenwrap met kip, venkel en sinaasappel
bewaar
bewaar

Volkorenwrap met kip, venkel en sinaasappel

Hartig en zoet komen samen in deze volkorenwrap met kip en sinaasappel. Een gezond borrelhapje!

45 min. bereiden
2waarderingen

Aan de slag

1

Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de helft van de vruchten uit. Schil en snijd de overgebleven sinaasappel in partjes. Meng de kipdijfilets met het sinaasappelsap en de olie. Rasp de gember erboven, breng op smaak met peper, meng door en laat kort marineren.

2

Snijd ondertussen de onderkant en de stelen van de halve venkelknol. Snijd het groen grof. Snijd de halve knol in plakken van een ½ cm en vervolgens in repen van een ½ cm (julienne).

3

Schep de venkel, het venkelgroen, de sinaasappelpartjes, het sinaasappelrasp en de kwark om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter, haal de kip uit de marinade en gril in 12 min. lichtbruin en gaar. Keer regelmatig. Haal de kip uit de pan en snijd in repen.

5

Verdeel de kip en de venkelsalade over de wraps, rol strak op en snijd elke wrap in 4 gelijke rolletjes.

combinatietipDit recept is onderdeel van een gezonde plank. Maak je gezonde plank compleet met bruschetta en rauwkost met ansjovisdip.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenwrap met kip, venkel en sinaasappel

Hartig en zoet komen samen in deze volkorenwrap met kip en sinaasappel. Een gezond borrelhapje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig