Bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño

Een prachtig plaatje, boordevol groente en vegan: deze bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño is een feest op tafel. Ga jij stapelen?

725 kcal

20 min. bereiden

licht pittig

3.3/5

(23)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 4 tomaten

    tomaten

  • 1 limoen

    limoen

  • 2 eetrijpe avocado's

    eetrijpe avocado's

  • 200 gram zwarte bonen

    zwarte bonen

  • 300 gram maiskorrels

    maiskorrels

  • 0.5 krop ijsbergsla

    krop ijsbergsla

  • 4 hamburgerbroodjes

    hamburgerbroodjes

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 4 bietenburgers

    bietenburgers

  • 50 gram jalapeñopepers

    jalapeñopepers

  • 120 gram haver fraîche

    haver fraîche

Dit heb je nodig

  • airfryer


Aan de slag

  1. Snipper de uien, snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in plakjes

  2. Giet de bonen en mais af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en meng ⅓ ervan met de ui, tomaat, zwarte bonen, mais en het limoensap in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. .

  3. Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Snijd de broodjes open en besprenkel de snijkanten met de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 4 broodhelften in 3 min. lichtbruin en knapperig. Herhaal met de rest van de broodjes.

  4. Besmeer de bietenburgers met de rest van de olie en bak in 5 min. gaar in de airfryer.

  5. Snijd de jalapeñopepers fijn, meng met 1 tl van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje, het limoenrasp en de haver crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smeer het mengsel over de opengesneden hamburgerbroodjes.

  6. Beleg de broodjes met de bietenburger, avocadoplakjes en ⅓ van de ijsbergsla. Serveer de bonensalsa erbij.

  • kookstaptipGeen airfryer? Verhit dan 1 el olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de bietenburger in 4 -5 min. gaar.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño

Een prachtig plaatje, boordevol groente en vegan: deze bietenburger met zwartebonen-maissalade en jalapeño is een feest op tafel. Ga jij stapelen?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig