Speltwrap met quinoa en zwartebonen-knoflookspread
Speltwrap met quinoa en zwartebonen-knoflookspread

Speltwrap met quinoa en zwartebonen-knoflookspread

Wrap met romige bonenspread en pittige quinoa... Wat houden we toch van Mexico!

40 min. bereiden
20 min. oventijd
pittig
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

200 g

quinoa

4

Tasty Tom trostomaten

2

jalapeñopepers

2

eetrijpe avocado's

6 el

extra vierge olijfolie

400 g

zwarte bonen

4 el

kraanwater

2 tl

gemalen komijn

240 g

speltmeel

160 g

milde yoghurt

1 tl

zout

Dit heb je nodig

  • zeef

  • staafmixer of keukenmachine

Wrap met romige bonenspread en pittige quinoa... Wat houden we toch van Mexico!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de bol knoflook in een ovenschaal en pof ca. 20 min. in de oven. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de tomaten in blokjes en de jalapeñopepers in dunne ringetjes. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng alles met 2 el olie door de quinoa. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Spoel de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Wip de tenen knoflook uit hun velletje. Maal met 4 el water, de bonen en het komijnzaad in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng het meel, de yoghurt en het zout. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 12 bollen. Rol elke bol op een met meel bestoven werkblad uit tot een wrap van Ø 12 cm.

5

Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 3 wraps per pan in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 6 wraps. Serveer de wraps met de quinoasalade en bonenspread.

variatietipIn plaats van jalapeñopeper kun je ook rode peper gebruiken.

combinatietipLekker met geroosterde grofgehakte amandelen en limoen.