bewaar
Bruschetta met tomaat en basilicum
Bruschetta met tomaat en basilicum
bewaar

Bruschetta met tomaat en basilicum

Dit voorgerecht - of hapje - is fantastico! Je maakt de bruschetta zelf met ciabatta en knoflookolie.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
450waarderingen

Ingrediënten

14 porties

760 g

Tasty Tom trostomaat

10 g

verse basilicum

1 el

extra vierge olijfolie

1

ciabatta

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Dit voorgerecht - of hapje - is fantastico! Je maakt de bruschetta zelf met ciabatta en knoflookolie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kruis de trosmaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water en schep met een schuimspaan in een kom met ijswater. Ontvel, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng met de tomaten en breng op smaak met de olie, peper en eventueel zout. Snijd het brood in schuine plakken van 1.5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.

3

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over het geroosterde brood. Beleg de bruschetta met de tomatensalade.

variatietipVoor 14 stuks: Besmeer de bruschetta met 125 g ricotta en 80 g parmaham. Snijd 5 g verse bieslook fijn en verdeel over de ham. Besprenkel met wat lekkere olijfolie en bestrooi eventueel met wat zout. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

variatietipVoor 14 stuks: Bak 400 g gemengde (gesneden) paddenstoelen goudbruin. Zet het vuur uit en besprenkel met 1 tl truffelolie. Snijd 5 g verse peterselie fijn en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.