Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum

165 kcal

10 min. bereiden

2.7/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 ciabatta

    ciabatta

  • 4 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 pak fijne tuinbonen

    fijne tuinbonen

  • 3 ansjovisfilets

    ansjovisfilets

  • 1 bakje basilicum

    basilicum

  • 1 zak mini-mozzarella

    mini-mozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


2012 nr. 08 - Italië

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.

  2. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Kook de tuinboontjes 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe met de ansjovis, fijngesneden knoflook, de helft van het basilicum en 2 el olie in de keukenmachine en maal in 10 sec. tot een tapenade.

  3. Halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel de tapenade over de bruschette, leg de mozzarella erop en garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met peper en serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig