Snijd de paprika, sperziebonen en winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten, en snijd fijn. Schil de gember dun en hak grof. Pers de limoen uit en hak de pinda’s grof. Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer ondertussen de ui, knoflook en gember met ⅓ van de olie met een keukenmachine of staafmixer.
Verhit ⅓ van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gepureerde mengsel 3 min. op hoge temperatuur. Voeg de kipfilet toe en bak 3 min. op hoge temperatuur.
Voeg de sperziebonen, wortel, paprika, prei, kruidenmix en naar smaak peper toe en bak 2 min. op hoge temperatuur. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat 12-15 min. zachtjes pruttelen op middelhoge temperatuur.
Klop ondertussen de eieren los met 1 el water (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin het ei in 1-2 min. aan beide kanten bruin en gaar. Snijd in reepjes.
Giet heet water over de gekookte noedels, laat goed uitlekken en meng de noedels met het groentemengsel. Voeg naar smaak limoensap toe. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de reepjes gebakken ei.
AH verspakket pad thai
Noedels zijn het echte comfort food en dat geldt ook voor deze 'Thaise' pad thai. Boordevol groente!
35 min. bereiden
6 ingrediënten
- combinatietipBestrooi met gebakken uitjes en/of bosui.
- variatietipVervang de kip(dij)filet door 225 g rauwe garnalen.
- vegatipVervang de kip(dij)filet door 375 g blokjes tofu.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket pad thai
Noedels zijn het echte comfort food en dat geldt ook voor deze 'Thaise' pad thai. Boordevol groente!

hoofdgerecht
4 personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika, sperziebonen en winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten, en snijd fijn. Schil de gember dun en hak grof. Pers de limoen uit en hak de pinda’s grof. Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer ondertussen de ui, knoflook en gember met ⅓ van de olie met een keukenmachine of staafmixer.
Verhit ⅓ van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gepureerde mengsel 3 min. op hoge temperatuur. Voeg de kipfilet toe en bak 3 min. op hoge temperatuur.
Voeg de sperziebonen, wortel, paprika, prei, kruidenmix en naar smaak peper toe en bak 2 min. op hoge temperatuur. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat 12-15 min. zachtjes pruttelen op middelhoge temperatuur.
Klop ondertussen de eieren los met 1 el water (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin het ei in 1-2 min. aan beide kanten bruin en gaar. Snijd in reepjes.
Giet heet water over de gekookte noedels, laat goed uitlekken en meng de noedels met het groentemengsel. Voeg naar smaak limoensap toe. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de reepjes gebakken ei.
combinatietip:Bestrooi met gebakken uitjes en/of bosui.
variatietip:Vervang de kip(dij)filet door 225 g rauwe garnalen.
vegatip:Vervang de kip(dij)filet door 375 g blokjes tofu.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg AH pad thai verspakket
300 g kipdijfilet
248 g woknoedels
3 el zonnebloemolie
200 ml water
2 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine