Kook de mienestjes in een pan met ruim kokend water in 5 minuten gaar, giet af en spoel na met koud water. Laat de mie uitlekken in een zeef of vergiet.
Snijd ondertussen de snackkomkommer in plakjes, maak zoetzuur van het azijn en de suiker en meng dit met de gesneden snackkomkommer. Houd apart.
Klop de eieren los in een kom. Verhit 1 el olie (per verspakket) in een wok/koekenpan en voeg de eieren toe. Verwarm al roerend tot de eieren gestold zijn. Haal het roerei uit de pan en houd apart.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of braadpan en bak hierin de groentemix 5 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg in de laatste minuut de bami boemboe, kipreepjes en fijngesneden rode peper (naar smaak) toe.
Voeg de gekookte mienestjes toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten op hoge temperatuur mee.
Voeg het roerei toe en meng door het gerecht.
Serveer de bami met de zoetzure komkommer.
AH verspakket bami
Mie, groenten en ei ontmoeten elkaar in dit recept geïnspireerd op Indonesische bami. Combineer met kip en een pepertje en... tada!
35 min. bereiden
3 ingrediënten
- combinatietipLekker met kroepoek en satésaus.
- vegatipVervang de gerookte kipreepjes door plantaardige spekreepjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket bami
Mie, groenten en ei ontmoeten elkaar in dit recept geïnspireerd op Indonesische bami. Combineer met kip en een pepertje en... tada!

hoofdgerecht
4 personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mienestjes in een pan met ruim kokend water in 5 minuten gaar, giet af en spoel na met koud water. Laat de mie uitlekken in een zeef of vergiet.
Snijd ondertussen de snackkomkommer in plakjes, maak zoetzuur van het azijn en de suiker en meng dit met de gesneden snackkomkommer. Houd apart.
Klop de eieren los in een kom. Verhit 1 el olie (per verspakket) in een wok/koekenpan en voeg de eieren toe. Verwarm al roerend tot de eieren gestold zijn. Haal het roerei uit de pan en houd apart.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of braadpan en bak hierin de groentemix 5 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg in de laatste minuut de bami boemboe, kipreepjes en fijngesneden rode peper (naar smaak) toe.
Voeg de gekookte mienestjes toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten op hoge temperatuur mee.
Voeg het roerei toe en meng door het gerecht.
Serveer de bami met de zoetzure komkommer.
combinatietip:Lekker met kroepoek en satésaus.
vegatip:Vervang de gerookte kipreepjes door plantaardige spekreepjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
755 g AH bami verspakketten
2 el zonnebloemolie
2 middelgrote scharreleieren