Vodka pasta
Vodka is niet alleen voor op de dansvloer, maar ook voor op je bord! Je maakt er namelijk deze vodka pasta met Parmezaanse kaas mee.
680 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui
middelgrote ui
3 tenen knoflook
knoflook
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 eetlepel tomatenpuree
tomatenpuree
0.5 theelepel chilivlokken
chilivlokken
300 gram penne
penne
400 gram Mutti polpa in blik
Mutti polpa in blik
60 ml wodka
wodka
150 ml verse slagroom
verse slagroom
60 gram Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas
15 gram verse basilicum
verse basilicum
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2023 - september 2023
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 min.
Voeg de tomatenpulp toe aan de pan en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de wodka en slagroom toe en laat nog 5 min. koken.
Giet de pasta af maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus en kook al roerend tot de pasta beetgaar is en de saus iets is ingedikt, dit duurt ca. 3 min.
Rasp ondertussen de kaas, voeg de helft toe aan de pasta. Breng de pasta op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden. Scheur de basilicumblaadjes erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
- variatietipIn plaats van penne kun je ook rigatoni gebruiken.
- combinatietipLekker met citroenrasp.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vodka pasta
Vodka is niet alleen voor op de dansvloer, maar ook voor op je bord! Je maakt er namelijk deze vodka pasta met Parmezaanse kaas mee.

hoofdgerecht
4 personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 min.
Voeg de tomatenpulp toe aan de pan en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de wodka en slagroom toe en laat nog 5 min. koken.
Giet de pasta af maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus en kook al roerend tot de pasta beetgaar is en de saus iets is ingedikt, dit duurt ca. 3 min.
Rasp ondertussen de kaas, voeg de helft toe aan de pasta. Breng de pasta op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden. Scheur de basilicumblaadjes erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:In plaats van penne kun je ook rigatoni gebruiken.
combinatietip:Lekker met citroenrasp.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
½ tl chilivlokken
300 g penne
400 g Mutti polpa in blik
60 ml wodka
150 ml verse slagroom
60 g Parmezaanse kaas
15 g verse basilicum




