Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's

Je zou het niet direct denken, maar het bittertje van de chocolade geeft net even wat diepgang aan de chipotlesaus. Gegarandeerd een gerecht waar nog dagen over wordt gepraat.

560 kcal

45 min. bereiden

3.8/5

(17)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 stuks chipotlepeper in adobosaus in pot

    chipotlepeper in adobosaus in pot

  • 600 gram scharrel kipdrumsticks naturel

    scharrel kipdrumsticks naturel

  • 1 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 70 gram tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad

    gemalen komijnzaad

  • 200 ml kokend water

    kokend water

  • 1 kippenbouillonblokje

    kippenbouillonblokje

  • 1.5 eetlepel gedroogde oregano

    gedroogde oregano

  • 50 gram pure chocolade 75%

    pure chocolade 75%

  • 0.5 biologische rodekool

    biologische rodekool

  • 1 limoen

    limoen

  • 6 gordita's

    gordita's

  • 50 gram Griekse yoghurt 10%

    Griekse yoghurt 10%

Dit heb je nodig

  • mandoline


2023 nr. 05 - Hoera, Allerhande 40 jaar!

Aan de slag

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook en chipotle peppers fijn. Bestrooi de drumsticks met peper en de bloem. Verhit ¾ olie in een ruime braadpan en braad de kip in 4 min. op hoog vuur rondom bruin en tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de helft van de ui, de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. mee.

  2. Voeg het kokend water, het bouillonblokje, de chipotle pepper, ⅔ oregano en ¾ chocolade toe. Laat de kip met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur stoven, tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Rasp ondertussen de rest van de chocolade en snijd de halve rodekool, eventueel met een mandoline, in flinterdunne reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met de rest van de ui, het limoenrasp en -sap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipstoof met de geraspte chocolade. Serveer met de yoghurt, rodekoolsalade en wraps. Garneer met de rest van de oregano.

Wat vond je van dit recept?

Kipstoof met chocolade-chipotlesaus en tortilla's

Je zou het niet direct denken, maar het bittertje van de chocolade geeft net even wat diepgang aan de chipotlesaus. Gegarandeerd een gerecht waar nog dagen over wordt gepraat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig