Romige kikkererwtenstoof met tomaat, ei en parmaham
Romige kikkererwtenstoof met tomaat, ei en parmaham
bewaar
bewaar

Romige kikkererwtenstoof met tomaat, ei en parmaham

Al in 20 minuten een fijne stoof op tafel? Probeer deze versie met kikkererwten eens. In de saus stoof je een eitje mee en je maak 't geheel af met ham. Plus: het gerecht is keto-proof!

20 min. bereiden
20waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak al roerend de knoflook, paprikapoeder en oregano 1 min. Voeg de kikkererwten, paprika, tomaten, het water en groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken. Roer de slagroom erdoor en prak de helft van de kikkererwten met een vork fijn om de saus wat dikker te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren. Bestrooi elk ei licht met peper en eventueel zout. Laat de eieren ca. 6 min. koken tot het eiwit net is gestold, met de deksel op de pan. Verdeel de parmaham in opgerolde roosjes over de stoof.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige kikkererwtenstoof met tomaat, ei en parmaham

Al in 20 minuten een fijne stoof op tafel? Probeer deze versie met kikkererwten eens. In de saus stoof je een eitje mee en je maak 't geheel af met ham. Plus: het gerecht is keto-proof!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig