Bonenpuree met geroosterde courgette, peen, feta en granaatappelpitjes
Bonenpuree met geroosterde courgette, peen, feta en granaatappelpitjes
bewaar
bewaar

Bonenpuree met geroosterde courgette, peen, feta en granaatappelpitjes

Dit kleurrijke bordje (dat ook nog eens keto-proof is) ziet er even feestelijk uit als dat het smaakt: kruidig door de baharat, hartig dankzij de feta en de granaatappelpitjes zorgen voor kleur en een zoet smaakcontrast.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
0waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de wortels schoon, maar laat een deel van het loof er nog aan. Snijd de courgette in schuine halve plakken van 2 cm. Meng de peen met de courgette en ⅖ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.

2

Giet ondertussen de witte bonen af en bewaar ca. 50 ml vocht (per 2 personen). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui met de knoflook, bonen en baharat 4 min. op middelhoog vuur. Prak met de pureestamper tot een puree. Voeg wat van het bonenvocht toe om de puree smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de bonenpuree over platte borden. Leg de geroosterde groenten erop. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonenpuree met geroosterde courgette, peen, feta en granaatappelpitjes

Dit kleurrijke bordje (dat ook nog eens keto-proof is) ziet er even feestelijk uit als dat het smaakt: kruidig door de baharat, hartig dankzij de feta en de granaatappelpitjes zorgen voor kleur en een zoet smaakcontrast.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig