Pompoen-runderstoof met paddenstoelen en pastinaakpuree

Dit stoofje is niet alleen ongelooflijk lekker maar ook nog eens paleo. De aardse smaak van de paddenstoelen gaat perfect samen met het hartige rundvlees en de lichtzoete smaak van de pastinaakpuree.

545 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 3 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in halve ringen en de helft van de knoflook fijn. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zeezout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.

  2. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Bak de ui, fijngesneden knoflook, tijm en oregano 1 min. in het achtergebleven bakvet. Doe het vlees, bouillon en het water in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan op laag vuur 3 uur stoven.

  3. Halveer ondertussen alleen de champignons voor pasta. Voeg ze de laatste 30 min. met de andere paddenstoelen en pompoenblokjes toe aan de stoof en breng opnieuw aan de kook. Haal de laatste 15 min. de deksel van de pan. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zeezout.

  4. Schil ondertussen de pastinaak, snijd in blokjes van 2 cm. Kook de pastinaak samen met de rest van de knoflook in een pan met water in 6 min. gaar.

  5. Giet pastinaak en knoflook af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Serveer de stoof met de pastinaakpuree.

Gerelateerde recepten

Pompoen-runderstoof met paddenstoelen en pastinaakpuree

Dit stoofje is niet alleen ongelooflijk lekker maar ook nog eens paleo. De aardse smaak van de paddenstoelen gaat perfect samen met het hartige rundvlees en de lichtzoete smaak van de pastinaakpuree.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig