Vegan worstjes met roomsaus, geroosterde aardappel en courgette

AVG'tje maar dan vega: bij deze vegan worstjes serveer je ouderwets lekkere geroosterde aardappels en een frisse courgettesalade.

675 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en meng met ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 35 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de courgettes met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de bieslook en knoflook fijn. Meng ⅓ van de olie met de azijn, knoflook, ⅔ van de bieslook, peper en eventueel zout en meng met de courgette. Laat staan tot gebruik.

  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de little willies 4-5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

  4. Bereid ondertussen de basilicumroomsaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de rest van de bieslook met de geroosterde aardappelen. Serveer de aardappelen met de little willies en courgettesalade. Serveer de roomsaus apart erbij.

Vegan worstjes met roomsaus, geroosterde aardappel en courgette

AVG'tje maar dan vega: bij deze vegan worstjes serveer je ouderwets lekkere geroosterde aardappels en een frisse courgettesalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig