Erw­ten­soep met ve­ga­worst

Budgetproof erwtensoep met vegaworst: een kom geluk op meerdere fronten.

(102) waardeer
hollands hoofdgerecht Budgetproof erwtensoep met vegaworst: een kom geluk op meerdere fronten. 4 personen
3 102

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • soeppan
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de spliterwten met het water en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook en laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.
  3. Zet de soeppan terug op het vuur, voeg de roerbakgroente toe en kook nog 5 min. op laag vuur. Snijd de worst in plakken en schep door de soep.

variatietip:

Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

combinatietip:

Lekker met roggebrood

combinatietip:

Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

video

Erw­ten­soep met ve­ga-worst

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Erwtensoep met vegaworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met ve­ga­worst

1
1
  • 1¾ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 350 g spliterwten

Breng de spliterwten met het water en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook en laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.

2
2

Roer af en toe. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 160 g Vegetarische Slager bratwurst

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin.

4
4
  • 400 g verse Hollandse roerbakgroente

Zet de soeppan terug op het vuur, voeg de roerbakgroente toe en kook nog 5 min. op laag vuur.

5
5

Snijd de worst in plakken en schep door de soep.

variatietip:

Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

combinatietip:

Lekker met roggebrood

combinatietip:

Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.