Pom­poen­soep met ve­ge­ta­ri­sche Ge­hackt­bal­le­tjes

Soep met balletjes. Kom maar door!

(3) waardeer
hoofdgerecht Soep met balletjes. Kom maar door! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.
  3. Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.
  4. Halveer de broodjes. Verdeel de soep over kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.

variatietip:

In plaats van vegetarische Gehacktballetjes kun je ook kikkererwten (blik 400 g) over de soep verdelen. Rooster eerst even op 200 ̊C ca. 30 min. in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 67 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.840 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019 , Receptkaart 2019 week 45-46

Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met ve­ge­ta­ri­sche Ge­hackt­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g winterpeen
  • 1 flespompoen

Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf.

3
3

Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 liter water
  • 2 Knorr groentebouillontabletten

Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

6
6
  • 1 tl Conimex sambal oelek

Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.

7
7
  • 4 AH Biologisch robuust pompoen broodjes

Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 170 g Vegetarische Slager Gehacktballetjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.

9
9
  • 100 g kruidenboter

Halveer de broodjes. Verdeel de soep over kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.

variatietip:

In plaats van vegetarische Gehacktballetjes kun je ook kikkererwten (blik 400 g) over de soep verdelen. Rooster eerst even op 200 ̊C ca. 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.