bewaar
Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes
Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes
bewaar

Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes

Soep met balletjes. Kom maar door!

30 min. bereiden
7 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpeen

1

flespompoen

2 el

milde olijfolie

1 liter

water

2

Knorr groentebouillontabletten

1 tl

Conimex sambal oelek

4

AH Biologisch robuust pompoen broodjes

170 g

Vegetarische Slager Gehacktballetjes

100 g

kruidenboter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Soep met balletjes. Kom maar door!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.

2

Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.

3

Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.

4

Halveer de broodjes. Verdeel de soep over kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.

variatietip In plaats van vegetarische Gehacktballetjes kun je ook kikkererwten (blik 400 g) over de soep verdelen. Rooster eerst even op 200 ̊C ca. 30 min. in de oven.