Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe samen met de hutspotgroenten, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagels, peper en het water in de slowcooker. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 3 uur garen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de bieslook fijn.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Stamp de aardappelen en groenten in de slowcooker tot een grove stamppot. Roer de kaas en ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden, bestrooi met de walnoten en de rest van de bieslook.
Hutspot uit de slowcooker
Gezond en weinig moeite: hutpot uit de slowcooker. Door alles langzaam en lang te garen hoef je eigenlijk alleen nog maar te stampen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hutspot uit de slowcooker
Gezond en weinig moeite: hutpot uit de slowcooker. Door alles langzaam en lang te garen hoef je eigenlijk alleen nog maar te stampen.

hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe samen met de hutspotgroenten, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagels, peper en het water in de slowcooker. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 3 uur garen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de bieslook fijn.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Stamp de aardappelen en groenten in de slowcooker tot een grove stamppot. Roer de kaas en ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden, bestrooi met de walnoten en de rest van de bieslook.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
1 kg hutspotgroenten
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
2 hele kruidnagels
250 ml kokend water
75 g ongezouten walnoten
10 g verse bieslook
100 g geraspte jonge kaas mild 30+
Dit heb je nodig
pureestamper



