Baked oats
Baked oats
bewaar
bewaar

Baked oats

Baked oats kost je maar 10 minuten om klaar te maken. Daarna doet de oven de rest. In dit recept met banaan, bosbessen en pecannoten, maar je kan eindeloos variëren met fruitsoorten en specerijen.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
6waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe het citroensap met de havermout, bananen, eieren, bakpoeder, kaneel en honing in een blender en maal glad.

2

Meng de bosbessen met de rietsuiker en het citroenrasp. Hak de pecannoten grof. Doe het havermoutmengsel in een kom en spatel er de bessen en noten door.

3

Vet de schaaltjes in met de olie. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak in ca. 25 min. lichtbruin en gaar. Laat 3 minuten afkoelen en eet warm.

variatietipJe kunt de baked oats ook met allerlei andere ingrediënten maken. Andere soorten fruit of noten, maar ook grofgehakte chocolade, of geraspte wortel en ‘carrot cake’-specerijen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Baked oats

Baked oats kost je maar 10 minuten om klaar te maken. Daarna doet de oven de rest. In dit recept met banaan, bosbessen en pecannoten, maar je kan eindeloos variëren met fruitsoorten en specerijen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig