Zoete aardappel-wortelsoep
Zoete aardappel-wortelsoep
bewaar
bewaar

Zoete aardappel-wortelsoep

Romig, zoet, zuur, pittig en kruidig: deze vegan zoete aardappelsoep met wortel heeft alles wat je wil in een winterse maaltijdsoep. Lekker met wat kokosyoghurt, chilivlokken en zelfgemaakt zuur.

30 min. bereiden
licht pittig
15waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook doormidden. Meng de helft van de uiringen met de azijn en het kraanwater, laat staan tot gebruik.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de rest van de uiringen en de knoflook 3 min. op laag vuur. Bak de laatste minuut de vadouvan en de helft van de chilivlokken mee.

3

Schil ondertussen de zoete aardappel en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Voeg de aardappel, peen, het kokende water en bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan gaar.

4

Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Pureer met de staafmixer glad en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.

5

Serveer de soep in kommen met de kokosyoghurt, de gezuurde ui en de rest van de chilivlokken.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappel-wortelsoep

Romig, zoet, zuur, pittig en kruidig: deze vegan zoete aardappelsoep met wortel heeft alles wat je wil in een winterse maaltijdsoep. Lekker met wat kokosyoghurt, chilivlokken en zelfgemaakt zuur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig