Romige wortelsoep
De winterpeen is enorm budgetvriendelijk. Deze romige soep zet je dus voor een schijntje op tafel.
250 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 ui
ui
1 cm verse gember
verse gember
2 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
1 kg winterpeen
winterpeen
1 teen knoflook
knoflook
1 groentebouillontablet
groentebouillontablet
700 ml kraanwater
kraanwater
200 ml kokosmelk
kokosmelk
1 medium handsinaasappel
medium handsinaasappel
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 02 - Winter in Italië
Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.
- combinatietipLekker met stevig bruinbrood.
- bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur op. Roer af en toe.
Romige wortelsoep
Instructievideo - 02:02 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Romige wortelsoep
De winterpeen is enorm budgetvriendelijk. Deze romige soep zet je dus voor een schijntje op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
250 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.
combinatietip:Lekker met stevig bruinbrood.
bereidingstip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur op. Roer af en toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
1 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
1 kg winterpeen
1 teen knoflook
1 groentebouillontablet
700 ml kraanwater
200 ml kokosmelk
1 medium handsinaasappel
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine




