Glutenvrije quiche

Voor de uitgebreide brunch, lekkere lunch of gewoon als avondeten: deze glutenvrije quiche Lorraine met gerookte spekjes, champignons en gruyère is lekker op ieder moment van de dag!

1110 kcal

25 min. bereiden, 35 min. oventijd, 30 min. wachten

4/5

(38)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram glutenvrij basismeel

    glutenvrij basismeel

  • 150 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 0.25 theelepel zout

    zout

  • 5 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 2 eetlepel water

    water

  • 250 gram gerookte spekreepjes

    gerookte spekreepjes

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 250 gram kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 2 bosuien

    bosuien

  • 150 gram Zwitserse Gruyère

    Zwitserse Gruyère

  • 200 gram crème fraîche

    crème fraîche

  • 0.5 theelepel gemalen nootmuskaat

    gemalen nootmuskaat

  • 100 gram rucola

    rucola

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)


december 2023 - december 2023

Aan de slag

  1. Doe het meel, de boter, het zout, ⅕ van de eieren en het water in een kom en mix met de handmixer met deeghaken tot een stevig deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan 1 el water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Bak de spekreepjes in 5 min. knapperig.

  3. Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.

  4. Schep de spekreepjes op een met keukenpapier bekleed bord, laat het vet achter in de pan. Bak de ui 2 min. in de koekenpan het met spekvet. Bak de champignons 5 min mee. Laat uitlekken.

  5. Snijd ondertussen de bosui fijn. Rasp de kaas grof. Meng met een garde de overige eieren, crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.

  6. Bekleed de bodem en tot ¾ deel van de rand van de springvorm met het deeg. Druk het deeg goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de spekjes, ui, champignons en bosui over de bodem. Giet het eimengsel erover. Verdeel alles gelijkmatig over de bodem.

  7. Bak de quiche in 30-35 min. gaar en goudbruin in de oven. Laat 15 min. afkoelen. Serveer met de rucola.

Wat vond je van dit recept?

Glutenvrije quiche

Voor de uitgebreide brunch, lekkere lunch of gewoon als avondeten: deze glutenvrije quiche Lorraine met gerookte spekjes, champignons en gruyère is lekker op ieder moment van de dag!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig