Kaasplank met vijgen in earlgreysiroop

Earl grey en kaas zijn een verrassend duo. Het rokerige, geurige en citrusachtige van earl grey past perfect in een siroop bij geiten- en blauwaderkaas of brie.

430 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Haal de kazen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Breng ondertussen het water in een steelpan aan de kook. Doe de theezakjes erin (of losse thee in een theezeef) en laat op laag vuur tegen de kook aan 10 min. trekken. Verwijder de theezakjes en voeg de suiker toe. Roer 4-5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur en laat 20 min. afkoelen.

  3. Snijd de vijgen in parten en leg in de siroop, zorg ervoor dat ze niet helemaal onderstaan. Serveer met de kaasjes.

  • algemeenSnijd telkens een stukje kaas af en besprenkel met de siroop.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kaasplank met vijgen in earlgreysiroop

Earl grey en kaas zijn een verrassend duo. Het rokerige, geurige en citrusachtige van earl grey past perfect in een siroop bij geiten- en blauwaderkaas of brie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig