Pompoensoep met gepofte knoflook en gouden croutons
Pompoensoep met gepofte knoflook en gouden croutons
bewaar
bewaar

Pompoensoep met gepofte knoflook en gouden croutons

Het poffen van knoflook maakt de smaak superzacht, zoet en romig. Zó lekker in deze pompoensoep! De gouden crouton maakt het af.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
22waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in kwarten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft in halve ringetjes. Bewaar de andere helft.

2

Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

3

Verdeel de ui, de gesneden rode peper en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met olie. Leg het pakketje met knoflook erbij. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

4

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Snijd 4 mooie driehoekjes uit de sneetjes brood en rooster in de broodrooster. Spuit rondom goud met de gold glitter spray.

5

Snijd de peterselie en de rest van de rode peper zo fijn mogelijk. Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de peterselie en rode peper met het citroenrasp en de rest van de olie en breng op smaak met peper (gremolata).

6

Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg kokend water toe en pureer alles glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met de gremolata en pompoenpitten. Verdeel de gepofte knoflook erover.

bereidingstipDe soep kan tot 4 dagen van tevoren gemaakt worden. Bewaar in een hersluitbare bak in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met gepofte knoflook en gouden croutons

Het poffen van knoflook maakt de smaak superzacht, zoet en romig. Zó lekker in deze pompoensoep! De gouden crouton maakt het af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig