Misobouillon met koningsoesterzwam
Misobouillon met koningsoesterzwam
bewaar
bewaar

Misobouillon met koningsoesterzwam

Trakteer je gasten tijdens de feestdagen op dit umami soepje: misobouillon met koningsoesterzwam. Dat wordt smullen!

15 min. bereiden
38waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de koningsoesterzwammen in de lengte in plakken van 1 cm. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de plakjes 5-7 min. Schep af en toe om.

2

Rasp ondertussen de knoflook fijn en meng met de sojasaus en honing. Snijd het bosuitje in flinterdunne schuine ringen.

3

Haal de koekenpan met de koningsoesterzwammen van het vuur en voeg de droomboter en het sojamengsel toe. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de bosui over de kommetjes en leg de plakjes koningsoesterzwam er sierlijk op.Los de inhoud van de zakjes miso op in heet water in een mooie vuurvaste (jus)kom of theepot. Serveer de kommetjes met oesterzwammen en schenk de hete misobouillon er aan tafel over.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Misobouillon met koningsoesterzwam

Trakteer je gasten tijdens de feestdagen op dit umami soepje: misobouillon met koningsoesterzwam. Dat wordt smullen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig