Stamppot boerenkool met masala-roomsaus en spekjes van London Loy
Stamppot boerenkool met masala-roomsaus en spekjes van London Loy
bewaar
bewaar

Stamppot boerenkool met masala-roomsaus en spekjes van London Loy

Verrassende stamppot maken? Dit recept van London Loy voor stamppot boerenkool met spekjes heeft een heerlijke masala-roomsaus waar je je vingers bij op eet!

35 min. bereiden
40waarderingen

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Voeg na 15 min. de boerenkool toe.

2

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5-7 min. krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de kaas, garam masala en peper door de slagroom. Laat 6-8 min. inkoken.

4

Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de pureestamper tot een stamppot. Voeg de boter en mosterd toe en roer tot de boter is gesmolten. Schep de helft van de spekjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de stamppot met de garam masala-roomsaus en de rest van de spekjes. Serveer direct.

vegatipVervang de spekjes door een vegavariant (daarmee is het recept niet meer glutenvrij) of laat ze weg. Vervang de Parmezaanse kaas door een vegetarische variant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot boerenkool met masala-roomsaus en spekjes van London Loy

Verrassende stamppot maken? Dit recept van London Loy voor stamppot boerenkool met spekjes heeft een heerlijke masala-roomsaus waar je je vingers bij op eet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig