Traybake met ricotta, rodekool en winterpeen
Traybake met ricotta, rodekool en winterpeen
bewaar
bewaar

Traybake met ricotta, rodekool en winterpeen

Deze traybake is budgetproof, gezond en bevat ruim 250 g groente per persoon: dat is nog eens een fijne doordeweekse maaltijd! In 10 minuten heb je de traybake met rodekool, winterpeen, boerenkool en ricotta al in de oven staan.

10 min. bereiden
40 min. oventijd
78waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpenen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in korte staafjes van 5 cm. Halveer de krieltjes en snijd de rodekool in parten van 1½ cm dik. Snijd de knoflook fijn, meng met ¾ van de olie en de baharat.

2

Schep de kriel en de peen om met de specerijenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de parten rodekool ertussen. Maak ruimte op de bakplaat en stort de ricotta tussen de groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bak de traybake 35-40 min. tot gaar en goudgeel. Pers de halve citroen uit. Meng ondertussen de boerenkool met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en ‘masseer’ in. Haal de traybake uit de oven en verdeel de boerenkool erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met ricotta, rodekool en winterpeen

Deze traybake is budgetproof, gezond en bevat ruim 250 g groente per persoon: dat is nog eens een fijne doordeweekse maaltijd! In 10 minuten heb je de traybake met rodekool, winterpeen, boerenkool en ricotta al in de oven staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig