Zet een pan met water op het vuur voor de spaghetti. Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe deze in een pan met een scheutje water.
Laat koken op een laag vuur met de deksel op de pan zodat de saus niet droog wordt. Laat even pruttelen.
Snijd het teentje knoflook in kleine stukjes en versnipper de ui. Bak in een andere pan in een laagje olie.
Voeg de knoflook en ui, een snufje zout, de truffelpasta en eventueel kleine stukjes basilicum aan de tomaten toe. Haal van het vuur. Giet de gekookte spaghetti af en voeg direct toe aan de tomaten-truffelsaus. Meng met beleid door elkaar.
Voeg de Amogusti olijven met truffelsmaak toe.
Spelt spaghetti met truffelolijven van Amogusti (advertentie)
Koken met Amogusti: de gevulde olijven van Amogusti zijn heerlijk vooral op de borrelplank maar ook door de pasta!
- combinatietipLekker met ciabatta.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Amogusti. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spelt spaghetti met truffelolijven van Amogusti (advertentie)
Koken met Amogusti: de gevulde olijven van Amogusti zijn heerlijk vooral op de borrelplank maar ook door de pasta!

4 personen
455 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Zet een pan met water op het vuur voor de spaghetti. Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe deze in een pan met een scheutje water.
Laat koken op een laag vuur met de deksel op de pan zodat de saus niet droog wordt. Laat even pruttelen.
Snijd het teentje knoflook in kleine stukjes en versnipper de ui. Bak in een andere pan in een laagje olie.
Voeg de knoflook en ui, een snufje zout, de truffelpasta en eventueel kleine stukjes basilicum aan de tomaten toe. Haal van het vuur. Giet de gekookte spaghetti af en voeg direct toe aan de tomaten-truffelsaus. Meng met beleid door elkaar.
Voeg de Amogusti olijven met truffelsmaak toe.
combinatietip:Lekker met ciabatta.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Amogusti. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g speltspaghetti
400 g cherrytomaten
1 teen knoflook
1 ui
2 el milde olijfolie
1 el truffeltapenade
15 g verse basilicum
1 blik Amogusti olijven met truffelsmaak