Snelle stamppot met paksoi en ketjap-paddenstoelen
Razendsnelle stamppot in 15 minuten? Zeker! Dankzij de aardappelpuree heb je het in een handomdraai gefikst. Nog even anders dan anders: we maken 'm met paksoi en gebakken champignon met ketjap. Lekker met pinda's on top voor een extra bite.
530 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 g
4 el
2 el
60 g
400 g
3
2 tl
900 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 02 - Vier het voorjaar
Snijd de champignons in kwarten. Verhit de helft van de olie en bak de champignons 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en druk af en toe een beetje aan, zodat ze goed aanbakken. Draai het vuur tot middelhoog. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s goudbruin.
Snijd ondertussen de paksoi en bosui in repen van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paksoi, bosui en kerrie 5 min. Voeg de aardappelpuree toe en verwarm mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de champignons en pinda’s over.
- combinatietipOok lekker met uitgebakken spekjes. Bak mee met de champignons of in plaats van de champignons.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Snelle stamppot met paksoi en ketjap-paddenstoelen
Razendsnelle stamppot in 15 minuten? Zeker! Dankzij de aardappelpuree heb je het in een handomdraai gefikst. Nog even anders dan anders: we maken 'm met paksoi en gebakken champignon met ketjap. Lekker met pinda's on top voor een extra bite.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten. Verhit de helft van de olie en bak de champignons 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en druk af en toe een beetje aan, zodat ze goed aanbakken. Draai het vuur tot middelhoog. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s goudbruin.
Snijd ondertussen de paksoi en bosui in repen van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paksoi, bosui en kerrie 5 min. Voeg de aardappelpuree toe en verwarm mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de champignons en pinda’s over.
combinatietip:Ook lekker met uitgebakken spekjes. Bak mee met de champignons of in plaats van de champignons.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kastanjechampignons
4 el arachideolie
2 el ketjap manis
60 g ongezouten pinda's
400 g paksoi
3 bosuitjes
2 tl kerriepoeder
900 g aardappelpuree (koelvers)




