Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de tomaatjes met een takje rozemarijn en het gepelde teentje knoflook op een bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie, zout en versgemalen peper. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Haal de naaldjes van het andere takje rozemarijn en snijd ze samen met de ansjovis zo fijn mogelijk. Meng de rozemarijn en ansjovis met de mayonaise. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Breng het mayonaisemengsel op smaak met wat citroenrasp en -sap.
Toast 8 plakken boerenbrood. Snij ondertussen de venkel fijn.
Besmeer de plakken brood met de mayonaise, top met wat geroosterde tomaatjes, porchetta, venkel, rucola en besprenkel met olijfolie. Top de broodjes af met Old Amsterdam en de overige plakken brood.
Broodje met kaas en porchetta van Old Amsterdam (advertentie)
Koken met Old Amsterdam: dit broodje met Old Amsterdam, porchetta, geroosterde tomaat en ansjovis-mayonaise is pure verwennerij. Old Amsterdam is een kaas vol pit en karakter en maakt dit broodje uniek. Van smaakmakers voor levensgenieters.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Old Amsterdam. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Broodje met kaas en porchetta van Old Amsterdam (advertentie)
Koken met Old Amsterdam: dit broodje met Old Amsterdam, porchetta, geroosterde tomaat en ansjovis-mayonaise is pure verwennerij. Old Amsterdam is een kaas vol pit en karakter en maakt dit broodje uniek. Van smaakmakers voor levensgenieters.

4 personen
40 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de tomaatjes met een takje rozemarijn en het gepelde teentje knoflook op een bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie, zout en versgemalen peper. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Haal de naaldjes van het andere takje rozemarijn en snijd ze samen met de ansjovis zo fijn mogelijk. Meng de rozemarijn en ansjovis met de mayonaise. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Breng het mayonaisemengsel op smaak met wat citroenrasp en -sap.
Toast 8 plakken boerenbrood. Snij ondertussen de venkel fijn.
Besmeer de plakken brood met de mayonaise, top met wat geroosterde tomaatjes, porchetta, venkel, rucola en besprenkel met olijfolie. Top de broodjes af met Old Amsterdam en de overige plakken brood.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Old Amsterdam. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g cherrytomaten
2 takjes verse rozemarijn
1 teen knoflook
1 tl traditionele olijfolie
2 ansjovisfilets
4 el mayonaise
½ citroen
8 plakken brood
½ venkel
6 plakjes porchetta
40 g rucola
6 Old Amsterdam 48+ plakken