Mezzi rigatoni met erwten en spek van De Cecco (advertentie)

Koken met De Cecco: eenvoud rijmt met smaak in dit recept voor mezzi rigatoni bereid met eenvoudige maar smakelijke ingrediënten (erwten, spek, mozzarella), die je het Italiaanse gevoel geven.

665 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingredient_other


Aan de slag


  1. Hak de ui fijn. Giet 1 el olie in een pan, voeg de ui toe en laat deze fruiten. Voeg het spek toe en bak het een paar minuten.

  2. Kook de pasta in ruim water met zout en snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Als het is afgekoeld, meng je de erwten, spek en blokjes mozzarella in een kom. Houd een beetje apart om over de pasta te strooien.

  3. Giet de pasta al dente af, spoel hem af onder koud water om het kookproces te stoppen en voeg hem toe aan de saus. Goed mengen zodat alles op smaak komt.

  4. Vet een ovenschaal met antiaanbaklaag in. Verdeel de pasta erover en bedek met blokjes mozzarella en flink wat geraspte kaas. Voeg de rest van de olie toe en bak het gerecht gedurende 15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 180°C.

  5. Bak het gerecht daarna nog 10 minuten op de grill. Haal het gerecht uit de oven, serveer het op een bord en serveer het gloeiend heet.

  • algemeenDit recept is ontwikkeld door De Cecco. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Mezzi rigatoni met erwten en spek van De Cecco (advertentie)

Koken met De Cecco: eenvoud rijmt met smaak in dit recept voor mezzi rigatoni bereid met eenvoudige maar smakelijke ingrediënten (erwten, spek, mozzarella), die je het Italiaanse gevoel geven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig