Hak de ui fijn. Giet 1 el olie in een pan, voeg de ui toe en laat deze fruiten. Voeg het spek toe en bak het een paar minuten.
Kook de pasta in ruim water met zout en snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Als het is afgekoeld, meng je de erwten, spek en blokjes mozzarella in een kom. Houd een beetje apart om over de pasta te strooien.
Giet de pasta al dente af, spoel hem af onder koud water om het kookproces te stoppen en voeg hem toe aan de saus. Goed mengen zodat alles op smaak komt.
Vet een ovenschaal met antiaanbaklaag in. Verdeel de pasta erover en bedek met blokjes mozzarella en flink wat geraspte kaas. Voeg de rest van de olie toe en bak het gerecht gedurende 15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 180°C.
Bak het gerecht daarna nog 10 minuten op de grill. Haal het gerecht uit de oven, serveer het op een bord en serveer het gloeiend heet.
Mezzi rigatoni met erwten en spek van De Cecco (advertentie)
Koken met De Cecco: eenvoud rijmt met smaak in dit recept voor mezzi rigatoni bereid met eenvoudige maar smakelijke ingrediënten (erwten, spek, mozzarella), die je het Italiaanse gevoel geven.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door De Cecco. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mezzi rigatoni met erwten en spek van De Cecco (advertentie)
Koken met De Cecco: eenvoud rijmt met smaak in dit recept voor mezzi rigatoni bereid met eenvoudige maar smakelijke ingrediënten (erwten, spek, mozzarella), die je het Italiaanse gevoel geven.

4 personen
665 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Hak de ui fijn. Giet 1 el olie in een pan, voeg de ui toe en laat deze fruiten. Voeg het spek toe en bak het een paar minuten.
Kook de pasta in ruim water met zout en snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Als het is afgekoeld, meng je de erwten, spek en blokjes mozzarella in een kom. Houd een beetje apart om over de pasta te strooien.
Giet de pasta al dente af, spoel hem af onder koud water om het kookproces te stoppen en voeg hem toe aan de saus. Goed mengen zodat alles op smaak komt.
Vet een ovenschaal met antiaanbaklaag in. Verdeel de pasta erover en bedek met blokjes mozzarella en flink wat geraspte kaas. Voeg de rest van de olie toe en bak het gerecht gedurende 15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 180°C.
Bak het gerecht daarna nog 10 minuten op de grill. Haal het gerecht uit de oven, serveer het op een bord en serveer het gloeiend heet.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door De Cecco. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
200 g spekreepjes
2 el extra vierge olijfolie
300 g De Cecco Mezzi rigatoni
228 g Italiaanse mozzarella
200 g tuinerwten
100 g geraspte kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal