Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.. Snijd ¼ van de salie fijn en de ui in halve ringen. Verhit 2 el olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. Voeg de fijngesneden salie, tomatenpuree en knoflook (in plakjes gesneden) toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de pompoen en bouillon toe en kook 15 min. met de deksel op de pan gaar. Haal van het vuur een pureer met een staafmixer glad.
Breek de lasagnevellen in stukken en voeg in delen toe, roer steeds goed om voor je een volgend deel toevoegt. Doe de deksel op de pan een laat ca. 15 min. koken. Roer regelmatig zodat de vellen niet plakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng met de ricotta. Verhit de rest van de olie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de blaadjes van de rest van de takjes salie en bak 2-3 min krokant. Haal uit de pan, maar laat het vet zitten. Laat de salie uitlekken op wat keukenpapier. Bak de pompoenpitten in dezelfde pan 1-2 min.
Verdeel de soep over de borden en verdeel daar de ricotta en pompoenpitten inclusief gesmolten salieboter over.
Pompoenlasagnesoep
Kommetje comfort dankzij deze liefdesbaby van de viral lasagnesoep en pompoensoep.
40 min. bereiden
12 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoenlasagnesoep
Kommetje comfort dankzij deze liefdesbaby van de viral lasagnesoep en pompoensoep.

hoofdgerecht
4 personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.. Snijd ¼ van de salie fijn en de ui in halve ringen. Verhit 2 el olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. Voeg de fijngesneden salie, tomatenpuree en knoflook (in plakjes gesneden) toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de pompoen en bouillon toe en kook 15 min. met de deksel op de pan gaar. Haal van het vuur een pureer met een staafmixer glad.
Breek de lasagnevellen in stukken en voeg in delen toe, roer steeds goed om voor je een volgend deel toevoegt. Doe de deksel op de pan een laat ca. 15 min. koken. Roer regelmatig zodat de vellen niet plakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng met de ricotta. Verhit de rest van de olie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de blaadjes van de rest van de takjes salie en bak 2-3 min krokant. Haal uit de pan, maar laat het vet zitten. Laat de salie uitlekken op wat keukenpapier. Bak de pompoenpitten in dezelfde pan 1-2 min.
Verdeel de soep over de borden en verdeel daar de ricotta en pompoenpitten inclusief gesmolten salieboter over.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische pompoen
10 g salie
3 el milde olijfolie
2 rode uien
2 el tomatenpuree
3 tenen knoflook
1¼ l hete groentebouillon
150 g lasagnevellen
125 g Parmezaanse kaas
250 g ricotta
30 g ongezouten roomboter
2 el pompoenpitten
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen