Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de rijst 10 minuten zachtjes doorkoken in een gesloten pan met ruim kokend water. Giet de rijst af.
Verhit 1 el olijfolie in de pan. Bak de gesneden paprika en het gehakt rul en bruin. Voeg de Heinz Tomaten Blokjes, uitgelekte kidneybonen, uitgelekte maïs en de Mexicaanse kruidenmix toe aan de pan en kook ongeveer 11 minuten.
Meng de gekookte Rijst en het gehaktmengsel. Schep dit over in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas gelijkmatig eroverheen. Tip: voor pittige eters, kook het mengsel met de Extra Kruidenmix voordat je het in de ovenschaal doet.
Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en goudbruin is.
Meng de crème fraîche en Mix voor Dip in een kom tot alles goed gemengd is.
Knijp het sap van de limoen uit boven dit mengsel en roer goed door. De crème fraîche dip is klaar!
Serveer het gerecht met de crème fraîche dip. Aan tafel!
Mexicaanse ovenschotel van Honig (advertentie)
Koken met Honig: een heerlijke ovenschotel met Mexicaanse smaken die iedereen aan tafel laat genieten.
- variatietipVervang tomaten blokjes door Heinz Tomato Frito Chilli.
- variatietipServeer met wat verse peterselie voor een frissere en heerlijke Mexicaanse twist!
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Honig. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mexicaanse ovenschotel van Honig (advertentie)
Koken met Honig: een heerlijke ovenschotel met Mexicaanse smaken die iedereen aan tafel laat genieten.

hoofdgerecht
4 personen
864 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de rijst 10 minuten zachtjes doorkoken in een gesloten pan met ruim kokend water. Giet de rijst af.
Verhit 1 el olijfolie in de pan. Bak de gesneden paprika en het gehakt rul en bruin. Voeg de Heinz Tomaten Blokjes, uitgelekte kidneybonen, uitgelekte maïs en de Mexicaanse kruidenmix toe aan de pan en kook ongeveer 11 minuten.
Meng de gekookte Rijst en het gehaktmengsel. Schep dit over in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas gelijkmatig eroverheen. Tip: voor pittige eters, kook het mengsel met de Extra Kruidenmix voordat je het in de ovenschaal doet.
Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en goudbruin is.
Meng de crème fraîche en Mix voor Dip in een kom tot alles goed gemengd is.
Knijp het sap van de limoen uit boven dit mengsel en roer goed door. De crème fraîche dip is klaar!
Serveer het gerecht met de crème fraîche dip. Aan tafel!
variatietip:Vervang tomaten blokjes door Heinz Tomato Frito Chilli.
variatietip:Serveer met wat verse peterselie voor een frissere en heerlijke Mexicaanse twist!
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Honig. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 Honig maaltijdpakket Mexicaanse ovenschotel
1 rode paprika
300 g rundergehakt
390 g tomatenblokjes
400 g kidneybonen
340 g mais
100 g geraspte kaas
200 g crème fraîche light
1 limoen



