Pel de hardgekookte eieren (bijv. AH Gekleurde scharreleieren) en doe met de olie, wittewijnazijn en het water in de hoge beker van een staafmixer en pureer 3-4 min. tot een gladde mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Mayonaise van gekookte eieren
Gekookte eieren over van de paasdagen? Gooi ze niet weg, maak er mayonaise van! Ja dat klopt – je kan mayonaise maken van gekookte eieren. Het enige wat je nog nodig hebt is olie, azijn en een staafmixer.
- bewaartipDe mayonaise is afhankelijk van de THT-datum van de gekookte eieren tot 2 dagen houdbaar. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietip Ook lekker met 10 g fijngesneden peterselie, 1 ansjovis, 1 tl mosterd of een ½ tl paprikapoeder erdoorheen. De mayonaise is dan niet meer vegetarisch.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mayonaise van gekookte eieren
Gekookte eieren over van de paasdagen? Gooi ze niet weg, maak er mayonaise van! Ja dat klopt – je kan mayonaise maken van gekookte eieren. Het enige wat je nog nodig hebt is olie, azijn en een staafmixer.

bijgerecht
4 personen
145 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Pel de hardgekookte eieren (bijv. AH Gekleurde scharreleieren) en doe met de olie, wittewijnazijn en het water in de hoge beker van een staafmixer en pureer 3-4 min. tot een gladde mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:De mayonaise is afhankelijk van de THT-datum van de gekookte eieren tot 2 dagen houdbaar. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip: Ook lekker met 10 g fijngesneden peterselie, 1 ansjovis, 1 tl mosterd of een ½ tl paprikapoeder erdoorheen. De mayonaise is dan niet meer vegetarisch.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 gekookte eieren
3 el extra vierge olijfolie
2 el wittewijnazijn
1 el water
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker