Mayonaise van gekookte eieren

Gekookte eieren over van de paasdagen? Gooi ze niet weg, maak er mayonaise van! Ja dat klopt – je kan mayonaise maken van gekookte eieren. Het enige wat je nog nodig hebt is olie, azijn en een staafmixer.

145 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel de hardgekookte eieren (bijv. AH Gekleurde scharreleieren) en doe met de olie, wittewijnazijn en het water in de hoge beker van een staafmixer en pureer 3-4 min. tot een gladde mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bewaartipDe mayonaise is afhankelijk van de THT-datum van de gekookte eieren tot 2 dagen houdbaar. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • variatietip Ook lekker met 10 g fijngesneden peterselie, 1 ansjovis, 1 tl mosterd of een ½ tl paprikapoeder erdoorheen. De mayonaise is dan niet meer vegetarisch.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Mayonaise van gekookte eieren

Gekookte eieren over van de paasdagen? Gooi ze niet weg, maak er mayonaise van! Ja dat klopt – je kan mayonaise maken van gekookte eieren. Het enige wat je nog nodig hebt is olie, azijn en een staafmixer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig