Amandelcroissantkrans
Gek op amandelcroissants? Zet deze spectaclaire amandelcroissantkrans op tafel. Een feestje om te zien en samen van te genieten!
150 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
240 g
150 g
75 g
1 el
30 g
1 el
Dit heb je nodig
kommetje (Ø 12 cm)
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakkwast
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 02 - Laat Azië je smaken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het croissantdeeg uit. Druk de schuine stippellijnen in het deeg dicht, zodat je een grote plak deeg hebt. Snijd het deeg in 6 stukken.
Trek met je handen het deeg iets uit, zodat je een rechthoek krijgt. Snijd de rechthoek in 12 driehoekjes. Verdeel de amandelspijs in 12 porties.
Beleg de driehoekjes met de amandelspijs en een ½ tl jam (per 12 porties) en rol ze op tot croissants.
Leg het kommetje ondersteboven in het midden van de springvorm en verdeel de croissants er in een krans omheen. Roer de rest van de jam los met het water en bestrijk de bovenkanten van de croissants ermee. Bestrooi met het amandelschaafsel. Verwijder het kommetje en bak in 12-15 min. goudgeel en gaar in de oven. Maak de springvorm los en schuif de krans voorzichtig op een groot bord. Bestrooi met een fijne zeef met poedersuiker.
- serveertipLekker met vers fruit.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Amandelcroissantkrans
Gek op amandelcroissants? Zet deze spectaclaire amandelcroissantkrans op tafel. Een feestje om te zien en samen van te genieten!

12 porties
150 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het croissantdeeg uit. Druk de schuine stippellijnen in het deeg dicht, zodat je een grote plak deeg hebt. Snijd het deeg in 6 stukken.
Trek met je handen het deeg iets uit, zodat je een rechthoek krijgt. Snijd de rechthoek in 12 driehoekjes. Verdeel de amandelspijs in 12 porties.
Beleg de driehoekjes met de amandelspijs en een ½ tl jam (per 12 porties) en rol ze op tot croissants.
Leg het kommetje ondersteboven in het midden van de springvorm en verdeel de croissants er in een krans omheen. Roer de rest van de jam los met het water en bestrijk de bovenkanten van de croissants ermee. Bestrooi met het amandelschaafsel. Verwijder het kommetje en bak in 12-15 min. goudgeel en gaar in de oven. Maak de springvorm los en schuif de krans voorzichtig op een groot bord. Bestrooi met een fijne zeef met poedersuiker.
serveertip:Lekker met vers fruit.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
240 g croissantdeeg
150 g amandelspijs
75 g abrikozenjam
1 el water
30 g amandelschaafsel
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
kommetje (Ø 12 cm)
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakkwast




