Cretzel 'banh mi'
Fusion van een croissant, een pretzel én een bahn mi. De combinatie van knapperig deeg met verse kruiden en ingelegde groenten zal je verrassen!
540 kcal
30 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
320
125 g
1 el
1 tl
½ el
½ el
½ tl
½
75 ml
75 ml
100 g
2 el
4 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
april 2025 - april 2025
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de cretzel volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.
Snijd de tempeh in de breedte in plakken van ½ cm. Meng in een diep bord de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, ketjap en suiker. Meng de plakken tempeh met de saus. Laat 15 min staan.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken. Breng in een steelpan op middelhoog vuur de azijn met water aan de kook, haal van het vuur en voeg de komkommer en peen julienne toe. Roer door en laat staan tot gebruik.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tempeh in 5 min. Schep halverwege om.
Snijd de croissants horizontaal doormidden. Besmeer beide kanten met de srirachamayonaise en verdeel de tempeh, ingelegde komkommer en peen julienne over de onderkant van de croissants.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Cretzel 'banh mi'
Fusion van een croissant, een pretzel én een bahn mi. De combinatie van knapperig deeg met verse kruiden en ingelegde groenten zal je verrassen!

4 personen
540 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de cretzel volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.
Snijd de tempeh in de breedte in plakken van ½ cm. Meng in een diep bord de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, ketjap en suiker. Meng de plakken tempeh met de saus. Laat 15 min staan.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken. Breng in een steelpan op middelhoog vuur de azijn met water aan de kook, haal van het vuur en voeg de komkommer en peen julienne toe. Roer door en laat staan tot gebruik.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tempeh in 5 min. Schep halverwege om.
Snijd de croissants horizontaal doormidden. Besmeer beide kanten met de srirachamayonaise en verdeel de tempeh, ingelegde komkommer en peen julienne over de onderkant van de croissants.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
320 AH Excellent pretzelcroissants
125 g tempeh
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
½ el rijstazijn
½ el ketjap manis
½ tl lichtbruine basterdsuiker
½ komkommer
75 ml azijn
75 ml water
100 g peen julienne
2 el zonnebloemolie
4 el sriracha mayo




