Los het bouillonblokje op in een pan met het kokende water, voeg de chipotle toe.
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, snijd de peterselie fijn. Leg de kipfilets in de saus in de pan, zorg dat alles onderstaat (voeg anders nog meer water toe) en kook ca. 15 min. tot de kip gaar is.
Giet ondertussen de zwarte bonen af, bewaar wat vocht en kook 5 min. op laag vuur. Prak grof met een houten lepel en breng op smaak met de komijn, peper, eventueel zout en de olie. Voeg wat bonenvocht toe als het nog wat droog is.
Snipper de sjalot fijn. Maak de avocado’s schoon en snijd in blokjes van 0.5 cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit, snijd de rest van de limoen in partjes. Meng de sjalot, avocado, de rest van de olie, het limoensap en -rasp tot een salsa.
Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg de peterselie toe aan de saus en laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Trek de gare kipfilets met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Hou warm in de saus tot gebruik.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tortilla’s met de kip, bonen en avocadosalsa. Bestrooi met de takjes koriander en de partjes limoen.
Tortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa van Hugo Kennis
Zin in lekker? Deze tortilla's met pulled chicken zijn de go-to van Hugo Kennis. Met chipotlesaus als echte smaakmakker en een blussende avocadosalsa.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa van Hugo Kennis
Zin in lekker? Deze tortilla's met pulled chicken zijn de go-to van Hugo Kennis. Met chipotlesaus als echte smaakmakker en een blussende avocadosalsa.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in een pan met het kokende water, voeg de chipotle toe.
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, snijd de peterselie fijn. Leg de kipfilets in de saus in de pan, zorg dat alles onderstaat (voeg anders nog meer water toe) en kook ca. 15 min. tot de kip gaar is.
Giet ondertussen de zwarte bonen af, bewaar wat vocht en kook 5 min. op laag vuur. Prak grof met een houten lepel en breng op smaak met de komijn, peper, eventueel zout en de olie. Voeg wat bonenvocht toe als het nog wat droog is.
Snipper de sjalot fijn. Maak de avocado’s schoon en snijd in blokjes van 0.5 cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit, snijd de rest van de limoen in partjes. Meng de sjalot, avocado, de rest van de olie, het limoensap en -rasp tot een salsa.
Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg de peterselie toe aan de saus en laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Trek de gare kipfilets met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Hou warm in de saus tot gebruik.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tortilla’s met de kip, bonen en avocadosalsa. Bestrooi met de takjes koriander en de partjes limoen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ kippenbouillonblokje
300 ml kokend water
2 el diced chipotle pepper
300 g kipfilet
15 g verse peterselie
365 g biologische zwarte bonen in pot
½ tl gemalen komijn
2 el milde olijfolie
1 sjalot
2 avocado's
2 biologische limoenen
10 gele maistortilla's small
7½ g verse koriander