Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rooster 10-15 min. in de oven tot lichtbruin.
Stoom ondertussen de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe ze in een schaaltje. Snijd de koriander fijn en strooi over de mosselen.
Verhit een grillpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rijg de garnalen aan de prikkers en grill 5 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de rode peper en bosui in dunne ringen. Leg de garnalenspiesen in het midden van een grote schaal en bestrooi met de rode peper en bosui.
Doe de zalmpaté in een schaaltje, zet het schaaltje op een bord en leg de augurken en zilveruitjes omheen. Open het blikje ansjovis voor de helft, rol eventueel de visjes op.
Snijd de bieslook fijn. Haal de 8 mooiste blaadjes (per 8 personen) van de krop babyromaine, vul elk blaadje met rivierkreeft-surimisalade en bestrooi met wat bieslook.
Besmeer de helft van de stokbroodtoastjes met citroen-peperboter en beleg met ansjovis en kappertjes. Beleg de andere helft van de toastjes met Hollandse garnalen-tomaatsalade.
Schik de toastjes, blikjes en schaaltjes om de garnalenspiezen heen. Leg er nog wat radijzen bij ter garnering. Serveer met de chips.
Surfplank
Een extra feestelijke en originele visborrelplank heb je zo gemaakt. Doe vishapjes op een blaadje babyromaine of een toastje. Vul aan met mosselen, garnalenspiesjes en ansjovis voor extra hartigheid. Wat zoet-zuur erbij, wat chips en voilà: klaar ben je.
25 min. bereiden
17 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Surfplank
Een extra feestelijke en originele visborrelplank heb je zo gemaakt. Doe vishapjes op een blaadje babyromaine of een toastje. Vul aan met mosselen, garnalenspiesjes en ansjovis voor extra hartigheid. Wat zoet-zuur erbij, wat chips en voilà: klaar ben je.

8 personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rooster 10-15 min. in de oven tot lichtbruin.
Stoom ondertussen de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe ze in een schaaltje. Snijd de koriander fijn en strooi over de mosselen.
Verhit een grillpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rijg de garnalen aan de prikkers en grill 5 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de rode peper en bosui in dunne ringen. Leg de garnalenspiesen in het midden van een grote schaal en bestrooi met de rode peper en bosui.
Doe de zalmpaté in een schaaltje, zet het schaaltje op een bord en leg de augurken en zilveruitjes omheen. Open het blikje ansjovis voor de helft, rol eventueel de visjes op.
Snijd de bieslook fijn. Haal de 8 mooiste blaadjes (per 8 personen) van de krop babyromaine, vul elk blaadje met rivierkreeft-surimisalade en bestrooi met wat bieslook.
Besmeer de helft van de stokbroodtoastjes met citroen-peperboter en beleg met ansjovis en kappertjes. Beleg de andere helft van de toastjes met Hollandse garnalen-tomaatsalade.
Schik de toastjes, blikjes en schaaltjes om de garnalenspiezen heen. Leg er nog wat radijzen bij ter garnering. Serveer met de chips.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 stokbrood
550 g mosselfeestje
5 g verse koriander
185 g cocktailgarnalen
1 rode peper
1 bosuitje
90 g zalmpaté
100 g zoetzure cocktailaugurken
50 g zilveruitjes
50 g ansjovis met kappertjes in zonnebloemolie
5 g verse bieslook
1 krop babyromaine
125 g rivierkreeft-surimisalade
50 g citroenboter met peper
125 g Hollandse garnalen-tomaatsalade
150 g naturel chips
50 g radijsjes
Dit heb je nodig
tapasprikkers
grillpan