Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅓ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst op een grote platte schaal in 1 uur afkoelen. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en de ui in halve ringen. Meng de ui en radijs met de rest van de rijstazijn, laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalmblokjes met de peper, sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten en halveer de linten in de lengte. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes van 1 cm. Knip het norivel in dunne reepjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, het radijs-uimengsel, de avocado, mango en nori erover.
Luxe pokébowl met zalm
Ga uit je bowl! Deze luxe pokébowl met zalm, mango, avocado en ingelegde radijsjes is een feestje om te eten.
- combinatietipLekker met wasabimayonaise.
- bereidingstipJe kunt de ingelegde radijsjes 2 dagen van tevoren maken. Ze worden dan mooi roze van kleur.
- bereidingstipVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Luxe pokébowl met zalm
Ga uit je bowl! Deze luxe pokébowl met zalm, mango, avocado en ingelegde radijsjes is een feestje om te eten.

hoofdgerecht
4 personen
825 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅓ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst op een grote platte schaal in 1 uur afkoelen. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en de ui in halve ringen. Meng de ui en radijs met de rest van de rijstazijn, laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalmblokjes met de peper, sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten en halveer de linten in de lengte. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes van 1 cm. Knip het norivel in dunne reepjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, het radijs-uimengsel, de avocado, mango en nori erover.
combinatietip:Lekker met wasabimayonaise.
bereidingstip:Je kunt de ingelegde radijsjes 2 dagen van tevoren maken. Ze worden dan mooi roze van kleur.
bereidingstip:Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g sushirijst
90 ml rijstazijn
100 g radijsjes
1 rode ui
1 rode peper
360 g zalmblokjes voor sushi
4 el sojasaus
1½ el sesamolie
2 tl zwart sesamzaad
1 komkommer
2 eetrijpe avocado's
1 mango
½ norivel
Dit heb je nodig
dunschiller