Luxe pokébowl met zalm

Ga uit je bowl! Deze luxe pokébowl met zalm, mango, avocado en ingelegde radijsjes is een feestje om te eten.

825 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅓ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst op een grote platte schaal in 1 uur afkoelen. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en de ui in halve ringen. Meng de ui en radijs met de rest van de rijstazijn, laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

  2. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalmblokjes met de peper, sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  3. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten en halveer de linten in de lengte. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes van 1 cm. Knip het norivel in dunne reepjes.

  4. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, het radijs-uimengsel, de avocado, mango en nori erover.

  • combinatietipLekker met wasabimayonaise.
  • bereidingstipJe kunt de ingelegde radijsjes 2 dagen van tevoren maken. Ze worden dan mooi roze van kleur.
  • bereidingstipVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Luxe pokébowl met zalm

Ga uit je bowl! Deze luxe pokébowl met zalm, mango, avocado en ingelegde radijsjes is een feestje om te eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig