Smashburger met kaas

Smash burgers zijn hot en gevaarlijk lekker. Maak ze zelf op de BBQ voor dat onweerstaanbare grillrandje. Met gesmolten kaas en jalapeño’s maak je er een echte smaakbom van.

960 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 6 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de bolletjes open en gril ze op de snijkant 1 min. op de barbecue.

  2. Snijd de tomaat en het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Snijd de halve ui in flinterdunne ringen, gebruik eventueel een mandoline. Snijd ⅔ van de plakjes jalapeñopeper fijn en meng met de mayonaise en een ½ el van het jalapeñovocht. Breng eventueel op smaak met zout.

  3. Verdeel de uienringen en de rest van de plakjes jalapeño over de smashburgers. Plet ze tussen een vel bakpapier tot platte burgers van 0.5 cm dik en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de burgers 3 min. met de kant van de uien en jalapeño’s naar beneden. Keer om en verdeel de burgerkaas erover. Gril nog 1-2 min. tot de kaas smelt.

  4. Bestrijk beide kanten van de broodjes met de jalapeño-mayo. Beleg deze vervolgens met de kropsla, wat tomatenplakjes, de smashburgers met kaas en de plakjes avocado. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

  • combinatietipLekker met coleslaw.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Smashburger met kaas

Smash burgers zijn hot en gevaarlijk lekker. Maak ze zelf op de BBQ voor dat onweerstaanbare grillrandje. Met gesmolten kaas en jalapeño’s maak je er een echte smaakbom van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig