Steek de barbecue aan. Snijd de bolletjes open en gril ze op de snijkant 1 min. op de barbecue.
Snijd de tomaat en het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Snijd de halve ui in flinterdunne ringen, gebruik eventueel een mandoline. Snijd ⅔ van de plakjes jalapeñopeper fijn en meng met de mayonaise en een ½ el van het jalapeñovocht. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de uienringen en de rest van de plakjes jalapeño over de smashburgers. Plet ze tussen een vel bakpapier tot platte burgers van 0.5 cm dik en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de burgers 3 min. met de kant van de uien en jalapeño’s naar beneden. Keer om en verdeel de burgerkaas erover. Gril nog 1-2 min. tot de kaas smelt.
Bestrijk beide kanten van de broodjes met de jalapeño-mayo. Beleg deze vervolgens met de kropsla, wat tomatenplakjes, de smashburgers met kaas en de plakjes avocado. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
Smashburger met kaas
Smash burgers zijn hot en gevaarlijk lekker. Maak ze zelf op de BBQ voor dat onweerstaanbare grillrandje. Met gesmolten kaas en jalapeño’s maak je er een echte smaakbom van.
- combinatietipLekker met coleslaw.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Smashburger met kaas
Smash burgers zijn hot en gevaarlijk lekker. Maak ze zelf op de BBQ voor dat onweerstaanbare grillrandje. Met gesmolten kaas en jalapeño’s maak je er een echte smaakbom van.

hoofdgerecht
4 personen
960 kcal
15 min. bereiden
6 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de bolletjes open en gril ze op de snijkant 1 min. op de barbecue.
Snijd de tomaat en het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Snijd de halve ui in flinterdunne ringen, gebruik eventueel een mandoline. Snijd ⅔ van de plakjes jalapeñopeper fijn en meng met de mayonaise en een ½ el van het jalapeñovocht. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de uienringen en de rest van de plakjes jalapeño over de smashburgers. Plet ze tussen een vel bakpapier tot platte burgers van 0.5 cm dik en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de burgers 3 min. met de kant van de uien en jalapeño’s naar beneden. Keer om en verdeel de burgerkaas erover. Gril nog 1-2 min. tot de kaas smelt.
Bestrijk beide kanten van de broodjes met de jalapeño-mayo. Beleg deze vervolgens met de kropsla, wat tomatenplakjes, de smashburgers met kaas en de plakjes avocado. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
combinatietip:Lekker met coleslaw.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bollen bakkersbollen triomphe
1 vleestomaat
1 avocado
½ middelgrote ui
6 plakjes jalapeñoplakjes in pot
300 g ultimate smokey burgers
2 plakjes burgerkaas red cheddar in plakken
2 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
BBQ
bakpapier