Courgette-knoflookspread

Mocht je nog een halve courgette over hebben, dan hebben wij een goed idee voor je: maak er je eigen groentespread van! Lekker op een toastje of als basis voor een courgettepesto.

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui fijn en rasp de courgette grof.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 2-3 min. Laat op een bordje afkoelen en hak grof.

  3. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en ui 5 min. tot zacht en lichtbruin. Voeg de courgette toe en bak nog 8 min. mee.

  4. Doe de helft van de amandelen met het courgettemengsel in het hakmolentje en maal met korte pulsen tot een grove spread. Verdeel de spread over een kom en bestrooi met de rest van de amandelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker op brood, het gerecht is dan niet langer gluten- en lactosevrij.
  • kookstaptipGebruik deze spread als een basis voor een courgettepesto.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Courgette-knoflookspread

Mocht je nog een halve courgette over hebben, dan hebben wij een goed idee voor je: maak er je eigen groentespread van! Lekker op een toastje of als basis voor een courgettepesto.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig