Courgette-walnootsalade
Door de courgette in dunne linten te snijden wordt deze salade extra feestelijk.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 courgette
- 500 g cherrytomaten
- 8 el extra vierge olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 50 g ongebrande walnoten
- 1 teen knoflook
- 1 el citroensap (flesje)
Lekker erbij
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Halveer de cherrytomaten. Meng de courgette met de tomaat, de helft van de olie en de basilicumblaadjes. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de knoflook met de rest van de olie met een staafmixer. Meng het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.
combinatietip:
Lekker met gegrilde kipspiesjes en ciabatta brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 5 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Courgette-walnootsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette-walnootsalade
- 1 courgette
- 500 g cherrytomaten
Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Halveer de cherrytomaten.
- 3 el extra vierge olijfolie
- 15 g verse basilicum
Meng de courgette met de tomaat, olie en de basilicumblaadjes.
- 50 g ongebrande walnoten
Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper en zout.
- 1 teen knoflook
- 5 el extra vierge olijfolie
- 1 el citroensap
Pureer de knoflook met de olie met een staafmixer. Meng het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de salade met de dressing.
combinatietip:
Lekker met gegrilde kipspiesjes en ciabatta brood.