Cheesy pasta van London Loy

Met dit recept bewijst London weer ‘ns hoe simpel lekker eten kan zijn. De geblakerde paprika’s geven de saus een zoetige en licht rokerige smaak. Voeg lekker veel kaas toe en zet binnen no time een heerlijke romige pasta op tafel.

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smeer de paprika’s rondom in met de olijfolie. Brand met de crème brûléebrander de paprika’s tot helemaal zwart. Laat afkoelen in een afgesloten zakje, zo laten de velletjes makkelijk los.

  2. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht voor de saus. Haal met een mesje de zwarte delen van de paprika en snijd het vruchtvlees grof.

  3. Snijd de ui grof, de knoflook fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Mix ¾ van de paprika, de ui, knoflook, kookroom, sambal en eventueel zout met de staafmixer tot een saus. Voeg de Parmezaanse kaas en eventueel kookvocht toe. Verwarm de saus 2 min. op middelhoog vuur.

  4. Snijd de rest van de rode en gele paprika in kleinere blokjes. Snijd de mozzarella in blokjes en de selderij fijn. Voeg de pasta toe aan de saus, meng door en verwarm 2 min. mee. Voeg de mozzarella, blokjes paprika en selderij toe en serveer.

  • bereidingstipGeen brander? Kun je de paprika’s in de oven roosteren.
  • combinatietipSnijd voor wat extra pit een 1/2 rode peper in ringen en verdeel over de pasta.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Cheesy pasta van London Loy

Met dit recept bewijst London weer ‘ns hoe simpel lekker eten kan zijn. De geblakerde paprika’s geven de saus een zoetige en licht rokerige smaak. Voeg lekker veel kaas toe en zet binnen no time een heerlijke romige pasta op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig