Snijd de tomaten in blokjes, snipper de sjalot en rasp de knoflook. Breng een ruime pan water de kook.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak ca. 1 min. mee. Doe de ricotta en het basilicum in kom en pureer tot een gladde saus. Meng samen met de oregano door de tomaten en laat 5 min. koken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Meng de gnocchi direct met de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de rest van het basilicum en scheur in grove stukken. Verdeel de gnocchi over diepe borden en bestrooi met het basilicum.
Gnocchi met ricotta-tomatensaus van Giorgia's Kitchen
Zijdezachte gnocchi met een romige tomatensaus en ricotta, frisse basilicum en een vleugje oregano. Met Giorgia zet je het 15 minuten op tafel.
- combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.
- allergietipLet op: dit gerecht is alleen glutenvrij met koelverse gnocchi.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gnocchi met ricotta-tomatensaus van Giorgia's Kitchen
Zijdezachte gnocchi met een romige tomatensaus en ricotta, frisse basilicum en een vleugje oregano. Met Giorgia zet je het 15 minuten op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in blokjes, snipper de sjalot en rasp de knoflook. Breng een ruime pan water de kook.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak ca. 1 min. mee. Doe de ricotta en het basilicum in kom en pureer tot een gladde saus. Meng samen met de oregano door de tomaten en laat 5 min. koken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Meng de gnocchi direct met de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de rest van het basilicum en scheur in grove stukken. Verdeel de gnocchi over diepe borden en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:Lekker met Parmezaanse kaas.
allergietip:Let op: dit gerecht is alleen glutenvrij met koelverse gnocchi.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse san marzano tomaten
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
3 el tomatenpuree
250 g ricotta
15 g verse basilicum
1 tl gedroogde oregano
800 g koelverse gnocchi
Dit heb je nodig
staafmixer