Snipper de sjalotten, rasp de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de winterpenen en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de boter en olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalotten en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg winterpeen, bleekselderij en tomaten toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de passata, gepelde tomaten, het bouillonblokje en de suiker toe. Bind de rozemarijn met keukentouw tot een bosje en leg in de saus. Laat ca. 60 min. zonder deksel zachtjes pruttelen (ragù). Verwijder het rozemarijnbosje.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en laat de spinazie in delen in ca. 4 min. slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit. Doe de spinazie met de ricotta in een kom en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel een laagje ragù over de ovenschaal, bedek met lasagnebladen en schep wat van het ricotta-spinaziemengsel erop. Herhaal tot alles op is en eindig met ragùsaus. Rasp de Parmezaanse kaas en pluk de blaadjes van het basilicum. Verdeel de mozzarella, Parmezaanse kaas en het basilicum erover.
Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten.
Lasagne met rozemarijn-ragùsaus van Giorgia's Kitchen
Zin in verse lasagne? Maak dan eens deze lasagne met rozemarijn-ragù van Giorgia's Kitchen: laat de saus lekker pruttelen en intrekken en combineer met ricotta-spinaziesaus i.p.v. bechamel. En natuurlijk… veel Italiaanse kazen on top!
20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 45 min. wachten
19 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Lasagne met rozemarijn-ragùsaus van Giorgia's Kitchen
Zin in verse lasagne? Maak dan eens deze lasagne met rozemarijn-ragù van Giorgia's Kitchen: laat de saus lekker pruttelen en intrekken en combineer met ricotta-spinaziesaus i.p.v. bechamel. En natuurlijk… veel Italiaanse kazen on top!

hoofdgerecht
8 personen
20 min. bereiden
45 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de sjalotten, rasp de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de winterpenen en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de boter en olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalotten en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg winterpeen, bleekselderij en tomaten toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de passata, gepelde tomaten, het bouillonblokje en de suiker toe. Bind de rozemarijn met keukentouw tot een bosje en leg in de saus. Laat ca. 60 min. zonder deksel zachtjes pruttelen (ragù). Verwijder het rozemarijnbosje.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en laat de spinazie in delen in ca. 4 min. slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit. Doe de spinazie met de ricotta in een kom en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel een laagje ragù over de ovenschaal, bedek met lasagnebladen en schep wat van het ricotta-spinaziemengsel erop. Herhaal tot alles op is en eindig met ragùsaus. Rasp de Parmezaanse kaas en pluk de blaadjes van het basilicum. Verdeel de mozzarella, Parmezaanse kaas en het basilicum erover.
Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 sjalotten
2 tenen knoflook
4 verse san marzano tomaten
2 winterpeen
2 stengels bleekselderij
50 g ongezouten roomboter
2 el extra vierge olijfolie
800 g rundergehakt
1 kg passata
400 g gepelde tomaten in blik
1 runderbouillonblokje
2 tl kristalsuiker
4 takjes verse rozemarijn
600 g verse spinazie
500 g ricotta
2½ kg verse lasagne all’uovo
200 g Parmezaanse kaas
7½ g verse basilicum
150 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
keukentouw
staafmixer
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)