Lasagne met rozemarijn-ragùsaus van Giorgia's Kitchen

Zin in verse lasagne? Maak dan eens deze lasagne met rozemarijn-ragù van Giorgia's Kitchen: laat de saus lekker pruttelen en intrekken en combineer met ricotta-spinaziesaus i.p.v. bechamel. En natuurlijk… veel Italiaanse kazen on top!

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 45 min. wachten

19 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalotten, rasp de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de winterpenen en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de boter en olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalotten en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg winterpeen, bleekselderij en tomaten toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de passata, gepelde tomaten, het bouillonblokje en de suiker toe. Bind de rozemarijn met keukentouw tot een bosje en leg in de saus. Laat ca. 60 min. zonder deksel zachtjes pruttelen (ragù). Verwijder het rozemarijnbosje.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en laat de spinazie in delen in ca. 4 min. slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit. Doe de spinazie met de ricotta in een kom en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel een laagje ragù over de ovenschaal, bedek met lasagnebladen en schep wat van het ricotta-spinaziemengsel erop. Herhaal tot alles op is en eindig met ragùsaus. Rasp de Parmezaanse kaas en pluk de blaadjes van het basilicum. Verdeel de mozzarella, Parmezaanse kaas en het basilicum erover.

  5. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten.

Lasagne met rozemarijn-ragùsaus van Giorgia's Kitchen

Zin in verse lasagne? Maak dan eens deze lasagne met rozemarijn-ragù van Giorgia's Kitchen: laat de saus lekker pruttelen en intrekken en combineer met ricotta-spinaziesaus i.p.v. bechamel. En natuurlijk… veel Italiaanse kazen on top!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig