Mezzi rigatoni met auberginesaus van Giorgia's Kitchen

Proef de smaak van Italië met deze mezzi rigatoni! Met een smaakvolle saus van aubergines uit de oven, zoete tomaatjes, hartige ansjovis en een bittertje van de olijven. Perfect voor een Italiaanse avond.

565 kcal

25 min. bereiden, 30 min. oventijd

4.6/5

(32)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 aubergines

    aubergines

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 500 gram snoepgroente tomaten

    snoepgroente tomaten

  • 4 ansjovisfilets

    ansjovisfilets

  • 70 gram tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 400 gram gepelde tomaten in blik

    gepelde tomaten in blik

  • 300 gram mezzi rigatoni

    mezzi rigatoni

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 3 eetlepel taggiasca olijven zonder pit

    taggiasca olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

  • staafmixer


juli 2025 - juli 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en verdeel over een ovenschaal. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven tot zacht en goudbruin.

  2. Snipper de sjalotten, rasp de knoflook en halveer de snoeptomaten. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalotten, knoflook en ansjovis ca. 2–3 min. Voeg de snoeptomaten toe en bak 5 min. mee, breng op smaak met peper en eventueel zout en suiker.

  3. Haal de geroosterde aubergine uit de oven, voeg toe aan de saus en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en gepelde tomaten toe en laat ca. 10 min. pruttelen op laag vuur.

  4. Kook ondertussen de mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

  5. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de saus en pureer grof met een staafmixer. Voeg het basilicum en de olijven toe. Meng de pasta erdoor en verwarm nog 1–2 min. mee. Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te dik is.

  6. Verdeel over diepe borden.

  • combinatietipLekker met parmezaanse kaas. Let op het recept is dan niet meer lactosevrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Mezzi rigatoni met auberginesaus van Giorgia's Kitchen

Proef de smaak van Italië met deze mezzi rigatoni! Met een smaakvolle saus van aubergines uit de oven, zoete tomaatjes, hartige ansjovis en een bittertje van de olijven. Perfect voor een Italiaanse avond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig