Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato
Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato

Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato

Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato, da's een hele Italiaanse mond vol heerlijke pasta.

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mezzi rigatoni

2

rode uien

295 g

gegrilde paprika's in pot

2 el

olijfolie mild

800 g

gepelde tomaten in blik

50 g

kappertjes in pot

4

ansjovisfilets in olijfolie

2 tenen

knoflook

50 g

panko Japans paneermeel

50 g

rucola

Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato, da's een hele Italiaanse mond vol heerlijke pasta.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

2

Snipper ondertussen de ui. Laat de paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur stoven. Plet de tomaten met een houten lepel tot kleinere stukjes. Laat de kappertjes uitlekken en schep erdoor.

3

Snijd de ansjovis en de knoflook fijn. Bewaar de ansjovisolie. Verhit 2 el (per 4 personen) van de ansjovisolie in een koekenpan en bak de ansjovis al roerend 2 min. totdat het uit elkaar valt. Voeg de knoflook en panko toe en bak nog 4-5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed roeren, zodat het kruim niet aanbrandt.

4

Schep de pasta door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de ansjovispangrattato.

tip

achtergrondinfoPangrattato is verkruimeld, gedroogd brood. In de Italiaanse keuken gebruikt men het om mee te paneren en te gratineren. Maar als je er wat smaakmakers aan toevoegt, kun je het ook gebruiken als hartige, knapperige topping.